Marieke Ontdekt! Amsterdam The best things in the city

21Nov/120

Goulash@Home

Goulash is een traditioneel Hongaars stoofgerecht dat 4 uur moet stoven om te garen. Hoe lekker dat ook is, het is iets waar de hardwerkende Amsterdammer niet vaak de tijd voor kan vinden. Dit wisten ook initiatiefnemers Selina Wouda (27) en Chris Groza (30). Met regelmaat organiseert dit Amsterdamse stel voor vrienden en kennissen goulashfeestjes bij hun thuis, in hun woning in de Pijp. Chris, afkomstig uit de streek waar goulash met de paplepel wordt ingegoten, bereidt de stoofpot naar traditioneel familierecept. Biologisch rundvlees en aardappels, verse groenten, kruiden en crème fraîche maken het tot een overheerlijke, gezonde, vullende maaltijd. Deze avonden zijn dan ook altijd een groot succes.  

Het idee om de goulash kant-en-klaar af te leveren bij de mensen thuis, kwam op tijdens één van deze avonden: het zou de ideale oplossing zijn voor stadsgenoten die na een lange dag werken geen tijd hebben urenlang te kokkerellen, maar toch zin hebben in een gezonde, winterse maaltijd. Bij een idee is het niet gebleven, want na maanden van voorbereiding is GOULASH@HOME, de eerste Amsterdamse goulash-bezorgservice, een feit.

Goulash@home is de gezonde en betaalbare tegenhanger van de vele pizza-, taco- en andere fastfood-thuisbezorgbedrijven. Ze bezorgen tussen 17:00 en 22:00. In bekers, voor resp. 6 en 7 euro (vegetarisch of rundvlees). Brood, homemade pittige chili olie en creme fraiche krijg je er gratis bij.

Deze twee jonge ambitieuze mensen willen dat iedereen de mogelijkheid heeft om deze overheerlijke goulash te eten zonder uren in de keuken te staan. Deze moet je geproefd hebben!

facebook: goulash@home
twitter:  @goulashhome
tel: (+31)616394750

 

 

Comments (0) Trackbacks (0)

No comments yet.


Leave a comment

No trackbacks yet.